EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Асеновград тегли 8 млн. лв. заем

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Асеновград тегли 8 млн. лв. заем

mail20:10 | 03.06.2020прегледи 838 коментарикоментари 0


Община Асеновград планира да изтегли заем в размер на 7 690 000 лева, за да покрие финансови корекции по няколко недовършени на практика, но разплатени проекта, съобщиха от общинския пресцентър. Заемът ще е дългосрочен, като 5 000 000 лева от сумата ще покрият вече изтегления заем от ФЛАГ.
Дългът ще бъде изтеглен отново от "Фонд за развитие на местното самоуправление в България - ФЛАГ" за финансиране на наложени финансови корекции по проекти от оперативни програми. Единият от тях е т. нар. Воден цикъл на Асеновград, вторият е за благоустрояването на квартал "Запад". А също и проекта за "Образователна инфраструктура-обновяване и внедряване на мерки за енергийна ефективност на сградите на детски градини, модернизация на училища и рехабилитация на дворните им пространства". Последният проект, за който ще се плащат финансови корекции, е за проектиране и изграждане на компостираща и сепарираща инсталации и на инсталации за предварително третиране на битови отпадъци.
Предложението за новият заем зам.-кметът по финансите на община Асеновград Теньо Манолов е обяснил, че освен финансовите корекции, общината трябва в много кратки срокове да погаси задължение от около 5 000 000 лева към ФЛАГ, защото има риск да бъде блокирана инвестиционната програма. Той е пояснил още, че финансовите корекции ще надвишат 8 000 000 лева,но въпреки това от общината иска заем за до тази сума.
Предстои решението за тегленето на заема да бъде гласувано на предстоящата сесия на Общинския съвет.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg