EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Арестуваха българин в САЩ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Арестуваха българин в САЩ

mail18:42 | 30.07.2009прегледи 562 коментарикоментари 0


Американската полиция арестува 34-годишния българин Мартин Антонов, участвал в група, която се занимавала с източване на пари от дебитни карти по време на транзакции в банкомати, съобщава БТА, цитирайки информация от американския сайт http://wfsb.com.
Измамниците разработили сложна схема, с помощта на която научавали ПИН-кода и защитния номер на картодържателите, които теглят пари от банкомат. Те поставили в машината устройство, което чете информацията на гърба на дебитните карти и в частност защитния номер. Само тези данни обаче са безполезни за апашите, освен ако не се сдобият с ПИН-кода на набелязаната карта. За целта те поставили друго устройство под банкомата, което засичало движенията на пръстите на собственика на картата, докато набира ПИН-кода.
Сложната технология привлякла вниманието на служители на от водещи американски банки, които информирали полицията. Служителите на реда арестували Мартин Антонов, докато се опитвал да отстрани специалната апаратура от банкомата.
Българинът пристигнал в САЩ с виза, но изданието не уточнява какъв тип е тя. Той може да бъде освободен под гаранция от 1,5 милиона долара.
Полицаите арестували Антонов преди да успее да събере данните на дебитните карти на ползвателите на банкомата. Техниката на измамниците останала в машината само няколко часа.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg