EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Арабските фондове насочват парите си към суровини

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Арабските фондове насочват парите си към суровини

mail16:18 | 02.06.2009прегледи 843 коментарикоментари 0


barclays1Инвеститорите от Абу Даби, които помогнаха на британската банка Barclays да осъществи увеличение на капитала си през миналата година без държавна подкрепа, планират да продадат част от акциите си в банката за 4.12 млрд. паунда, след като книжата поскъпнаха с 54%, предаде Bloomberg.
PCP Gulf Invest 1, собственост на базираната в Абу Даби International Petroleum Investment, нае Credit Suisse да продаде конвертируеми облигации, еквивалентни на 1.3 милиарда акции на Barclays.
Абу Даби се превърна в един от най-големите инвеститори в английската банка през октомври, когато Джон Варли, главен изпълнителен директор на Barclays се обърна към суверенни фондове в Близкия Изток, опитвайки се да избегне ограниченията свързани с правителствена подкрепа за третия по големина заемодател във Великобритания.
Според управляващия директор на фонда, "решението да се продадат част от дяловете в Barclays отразява във фокуса дългосрочна инвестиционна стратегия на IPIC във свързаните с фосилни горива възможности."
Фокусът върху енергийните активи отразява изместването на инвестиционния интерес на големите суверенните фондове, от акциите на финансовите компании към суровините.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1965