EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Антъни Бурдейн се е самоубил

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Антъни Бурдейн се е самоубил

mail15:09 | 08.06.2018прегледи 2412 коментарикоментари 0


Антъни Бурдейн, талантлив разказвач, писател, кулинар се е самоубил, съобщава CNN. Той бе на 61 години и през последните години работеше за CNN. CNN потвърди смъртта на Бурдейн в петък и каза, че причината  е самоубийство.
"С изключителна тъга можем да потвърдим смъртта на нашия приятел и колега Антъни Бурдейн", се казва в изявление на мрежата в петък сутринта. "Неговата любов към великолепни приключения, нови приятели, чудесна храна и напитки и забележителните истории pа света го правят уникален разказвач. Талантът му никога не спира да ни учудва и ние ще ни липсва много. Нашите мисли и молитви са с дъщеря му и семейството в това изключително трудно време. "

Бурдейн е бил във Франция, работейки по предстоящия епизод на спечелилата много награди поредица за CNN "Parts Unknown." Неговият близък приятел Ерик Риперт, френски готвач, открил, че Бурдейн не реагира в хотелската си стая в петък сутринта.

Роден е на 25 юни 1956 г. в Ню Йорк, завършва Culinary Institute of America в Ню Йорк през 1978 г. По това време работи в няколко ресторанти като Supper Club, One Fifth Avenue и Sullivan’s.

Редовно сътрудничи на списания и вестници и статиите му за кулинарните тайни се появяват на страниците на „Таймс“, „Ню Йорк Таймс“, „Обзървър“, „Face“, „Scotland on Sunday“ и „Food Arts“. Статията му „Не яжте, преди да прочетете това“, публикувана в „The New Yorker“, става невероятно популярна и като нейно естествено продължение през 2000 г. се ражда автобиографичният роман „Поверително от кухнята“. Книгата предлага поглед зад лъскавия свят на ресторантските салони и разкрива личната история на Бурдейн. Превръща се в световен бестселър. В нея Бурдейн описва момента, в който пламва любовта му към храната – опитвайки за първи път стрида направо от рибарска лодка в Южна Франция.

Успехът на книгата на Бурдейн води до появата на телевизионната поредица „A Cook`s Tour“, която бива продуцирана през 2002 г. от телевизионния канал Food Network. В поредица от 22 епизода Бурдейн представя пътуванията си из различни държави по света в търсене на перфектното ястие. Подобно на Дарвин той се възхищава от нестандартните ястия и техники на готвене. По собствените му думи той е опитвал овчи тестиси в Мароко, яйца от мравки в Мексико и око на тюлен на „забравено от бога място“. Едноименната книга, написана след края на пътешествието му, става отново изключително популярна и стига до върховете на американските и британски класации. Кулинарните му книги с рецепти също имат голям успех сред професионалистите и любителите.

През 2005 г. стартира и новата телевизионна поредица на Бурдейн „Антъни Бурдейн: Без задръжки“, на която Бурдейн е водещ и в същото време готви, понякога странни вкусотии като препечен ректум от африкански глиган. Сериите стават хит сред зрителите на Travel Channel. В края на 2011 г. се появява и поредната му телевизионна изява – „The Layover“.

От 1998 г. до днес Антъни Бурдейн е главен готвач на „Brasserie Les Halles“ в Манхатън, като през годините ресторантите стават пет и се намират в различни точки на Америка, като Вашингтон, Ню Йорк, Маями и др. Той е специалист в изисканата френската кухня.

В първите години на кулинарната си кариера Антъни Бурдейн има издадени два криминални романа – „Gone Bamboo“ (1997) и „Bone in the Throat“ (1995). Антъни Бурдейн е един от добрите примери на преодоляване на зависимоста към хероин и кокаин.

Най-новият му проект е откриването на международен пазар за храна в Ню Йорк, който ще струва $60 млн. и ще бъде готов през 2019 г., като идеята идва от многобройните му пътувания до Сингапур.

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 905