EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Антония Първанова:България ще има топ еврокомисар

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Антония Първанова:България ще има топ еврокомисар

mail18:15 | 03.02.2010прегледи 1063 коментарикоментари 0


Кристалина Георгиева се представи изключително убедително, каза за Агенция Фокус евродепутатът Антония Първанова. Аз съм много удовлетворена, защото в следващите пет години България ще може да се гордее с комисар, който ще бъде в топ 10 на най-добрите еврокомисари, а няма да се срамува от съжалението или от снизхождението от неубедително представяне.
Георгиева показа много добро познаване на материята, комуникационни умения, владеене на аудиторията, позитивизъм. Успя да се справи с тежки въпроси като – баланса между участието на военни сили и цивилни сили в хуманитарната помощ, кризата в Ивицата Газа. Тези въпроси бяха зададени до осем пъти, за да се убедят евродепутатите, че тя има проевропейско мислене, а не – мислене в проамерикански стил, които съществено се различават в тези два конкретни казуса – каза Първанова.
Ако цената на това да имаме такъв комисар за следващите пет години беше цялата кал, която се изля отгоре ми – струваше си. Мога и това да го преглътна. Но наистина – всички изпитахме гордост от поздравленията на колеги евродепутати от всички страни днес – каза Антония Първанова.
Аз съм абсолютно сигурна, че този наш комисар ще бъде проактивен, той ще бъде един от лидерите в европейската политика не само по отношение на хуманитарната помощ в това портфолио. Личи си, че Кристалина Георгиева има един по-глобален поглед и много по-зрял. Това във всички случаи ще допринесе за много по-добър имидж на България, смята тя.
Депутатите един след друг изразяваха удовлетворение от отговорите, които получаваха, за разлика от предишния път, когато изразяваха неудовлетворение и се налагаше да ги задават отново и отново. Но не искам да се връщам към тогава, защото само мисълта за сравнение между двете изслушвания накърнява удовлетворението от днешното изслушване, когато успяхме да покажем какво българите можем и имаме. Как един умен, интелигентен и добър професионалист, може да се превърне във флагман на националната кауза, а не – да възприема себе си като национална кауза. Тук беше огромната разлика и аз съм наистина много щастлива, че успяхме да докажем, че България може и българите могат – каза Антония Първанова.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg