EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Антикартелно разследване срещу Ford, Honda, BMW и VW

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Антикартелно разследване срещу Ford, Honda, BMW и VW

mail17:35 | 12.09.2019прегледи 662 коментарикоментари 0


Министерството на правосъдието на Съединените щати започна предварително антикартелно разследване на практиките на автомобилните гиганти Ford, Honda, BMW и Volkswagen, съобщи "Уолстрийт джърнъл".

Компаниите се разследват за сключено между тях независимо споразумение с Калифорния за надвишаване на стандартите за отделяните вредни газови, съобщават източници на финансовото издание, запознати с въпроса.

Юристи от Министерството на правосъдието искат да определят дали четирите автомобилни компании са нарушили  федералния закон за конкуренцията, като са се съгласили помежду си да следват стандарти за вредните емисии извън тези, предложени от администрацията на президента Доналд Тръмп.

Сделката им е била обявена през юли в сътрудничество с калифорнийските служители за качество на въздуха и вероятно противоречи на политиката на администрацията на президента Тръмп. Правителството във Вашингтон се стреми да намали регулациите в автомобилната индустрия, но в същото време иска да регулира автомобилните газови емисиите на федерално ниво.

На този етап от Ford, BMW и Volkswagen не коментират информацията на "Уолстрийт джърнъл".

От Honda заявиха: "Нашата компания ще работи съвместно с Министерството на правосъдието по отношение на неотдавнашното споразумение за отделяните вредни емисии, постигнато между щата Калифорния и различни автомобилни производители, включително Honda“.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg