EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Анекс към концесията за Летище София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Анекс към концесията за Летище София

mail09:01 | 12.04.2021прегледи 1226 коментарикоментари 0


СОФ Кънект подписа Допълнително споразумение към Концесионния договор за Летище София с Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, което урежда възстановяване на икономическия баланс на концесията и ще позволи незабавно стартиране на инвестиции на стойност над 900 млн. лв. в летището на българската столица по време на най-тежката авиационна криза в историята.

Всички ключови предимства от концесията за България се запазват въпреки кризата, както и че възстановяването на баланса не намалява размера на инвестицията за срока на концесията:

Авансовото концесионно възнаграждение от 660 млн. лв. (с ДДС) ще бъде заплатено незабавно в пълен размер;

Планът на капиталовите разходи е увеличен с 16 млн. евро до 624 млн. евро (спрямо 608 млн. евро съгласно Концесионния договор) и всички заложени технически изисквания ще бъдат спазени със съответните напасвания във времето, съобразени с намаления въздушен трафик;

Ангажиментът да бъде построен нов Терминал 3 до 2030 г. остава непроменен, въпреки намаляването на трафика от 7,1 млн. пътници през 2019 г. до само 2,9 млн. пътници през 2020 г.

Опитът на Меридиам, който има 90 проекта в 26 държави и специализира в дългосрочни проекти за публична инфраструктура като ЛаГуардия Сентрал Терминал (Ню Йорк), няколко магистрали в Германия и 300 км. високоскоростна железопътна линия във Франция, ни дава увереност да смятаме, че Летище София ще бъде най-добре позиционирано да се възстанови след пандемията от COVID-19 и успешно ще се конкурира с другите големи летища в региона.

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg