EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Андрей Кончаловски в София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Андрей Кончаловски в София

mail10:30 | 26.08.2011прегледи 643 коментарикоментари 0


Световноизвестният руски режисьор Андрей Кончаловски идва в София за седмицата на неговите филми - от 7 до 11 септември в Дома на киното, и премиерата на "Лешникотрошачката 3D" /2010 г., с Нейтън Лейн, Джон Туртуро, Ел Фанинг, Юлия Висоцка/ - на 8 септември от 19.00 часа, съобщиха организаторите. Гостуването е по покана да разпространителите на премиерното заглавие - "А плюс филм" и "Радивижън". Съорганизатори са Руският културно-информационен център и "Жокер медиа".
На 7 септември в 19.00 ч. режисьорът ще гостува в Дома на киното за разговор със зрителите преди прожекцията на предпоследния му филм "Лустро" /2007/ - от 20.00 ч.
Главната роля в него отново е поверена на последната, пета съпруга на Кончаловски - Юлия Висоцка. Тя е Галя - красиво младо момиче, което пристига от миньорски град в Москва, за да осъществи мечтата си да стане манекенка. Сатирата на модния бизнес буди противоречиви реакции в родината на режисьора, но той я защитава с думите, че е нелицеприятна, защото показва действителността такава, каквато е. Седмицата на Андрей Кончаловски, подготвена от екипа на Дома на киното, включва филми както от ранния, така и от късния, но все руски период на режисьора. Билетите са по 5 лв.
През 1969 г. Кончаловски екранизира Тургеневото "Дворянско гнездо". Главните роли в драматичната любовна история са поверени на полската звезда Беата Тишкевич и руските й колеги Леонид Кулагин и Ирина Купченко. Между любопитните  истории от снимачния период е кражбата от хотелската стая на режисьора на семейни бижута, които той взел от майка си, за да ги носи в кадър Беата Тишкевич.
Инокентий Смоктуновски, Сергей Бондарчук, Ирина Купченко са сред актьорите във "Вуйчо Ваньо". Кончаловски печели огромна популярност с поетичната музикална мелодрама в стила на Клод Льолуш "Романс за влюбени" /1974 г./ - с голямата награда "Кристален глобус" на фестивала в Карлови Вари. С политическата сатира "Кокошчица Ряба" /1994 г., с Ина Чурикова/ Кончаловски се връща към ранния си
поетично-реалистичен стил. По думите му това е неговият най-личен и любим филм.
"Домът на глупците" - за войната между Русия и Чечня, "ексцентрична приказка с комично-гротескната привлекателност на филм на Фелини" - печели голямата награда на журито и наградата на УНИЦЕФ във Венеция.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg