EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Англичаните преоткриват България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Англичаните преоткриват България

mail09:22 | 10.11.2010прегледи 842 коментарикоментари 0


За първи път след 2006 година се наблюдава увеличение на британския туристически поток към страната, коментира пред БТА заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов в Лондон.
Статистиката показва, че за първите 8 месеца от 2010 година е достигнато нивото от миналата година, което е повод за оптимизъм. Като положителен момент в тази посока Маринов вижда старта на полетите на ниско бюджетната компания Ryanair до летище Пловдив.
Освен това той отбеляза, че наблюденията му от работата на българския щанд показват, че най-голям интерес към България проявяват британските туроператори, което е напълно разбираемо, защото Великобритания е страната домакин на форума.
През втория ден на световното туристическо изложение World Travel Market Иво Маринов участва в среща на министрите по туризма. Като особено ценно от тази среща заместник-министър Маринов изтъкна пред БТА осъзнатата необходимост ролята на туризма за икономическото развитие на
света да бъде оценена политически. Било е предложено да се създаде съвет от министри в съответните държави, които да вземат важните решения за туризма. Като положителен пример е бил посочен Китай, където правителството отдава голям приоритет на туризма.
Българският посланик във Великобритания Любомир Кючуков и заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов дадоха снощи коктейл в посолството в Лондон по случай официалното участие на България на световното туристическо изложение World Travel Market.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg