EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Англичани недоволни от чуждестранните сезонни работници

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Англичани недоволни от чуждестранните сезонни работници

mail13:04 | 19.06.2009прегледи 856 коментарикоментари 0


field11Жителите на селскостопански район с растяща безработица във Великобритания недоволстват от решението на местна фирма да предложи над 240 работни места на земеделски работници от България и Румъния, съобщава британският в. "Дейли експрес", цитиран от БТА.
Българите и румънците ще бъдат настанени в 41 каравани и ще могат да пътуват безплатно с автобус или колело под наем до близките градове. Те ще работят в земеделско стопанство в Рангъл, близо до град Бостън, графство Линкълншър.
В този район живеят около 12 000 земеделски работници от имигрантски произход, главно от Португалия и Полша. Същевременно безработицата в района е най-високата за последните 12 години, отбелязва вестникът.
"Защо са ни тези чуждестранни работници? Знам, че в миналото много хора тук гледаха отвисоко на подобна работа и я отказваха. Това е тежка и нископлатена работа, затова и
фермерите почнаха да наемат чужденци. Времената обаче се промениха. Ако предложат тази работа на местните хора, ще намерят желаещи", казва 46-годишният безработен местен жител Анди Пиърсън.
Фирмата Стейпълс, която наема българите и румънците, отглежда зеле на площ от 9000 акра.
Общинският съвет на Бостън одобри наемането на чужденци, след като директорът на фирмата заяви, че не разчита да намери достатъчно желаещи сред местната работна ръка, отбелязва "Дейли експрес".
Фирмата смята да наема студенти от Източна Европа чрез правителствената програма за сезонни земеделски работници. Тя позволява на фермерите да наемат определена квота чуждестранни работници за период до шест месеца. Общата квота за
Великобритания тази година е 21 250 души, отбелязва изданието.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg