EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ангарски:Парите на КТБ не са изчезнали

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ангарски:Парите на КТБ не са изчезнали

mail11:00 | 28.08.2014прегледи 1477 коментарикоментари 0


Всеки, и най-вече БНБ, бяга от горещия картоф КТБ. В Централната банка се опъват и не желаят да приемат никакви предложения, независимо откъде идват. Законът е абсолютно категоричен, че цялата отговорност е на БНБ и те са кредитор от последна инстанция. Там има конкретни текстове и не може да разчитат на специални закони. Това каза за предаването "Нещо повече" на "Хоризонт" на БНР финансистът Красимир Ангарски по повод поредното изявление на управителя на КТБ Цветан Василев.
В закона има конкретен текст, че БНБ поставя 14- дневен срок на старите акционери да дадат своите програми как ще се оправят с банката. Това нещо в момента не личи, че е направено. Тече ли му на Цветан Василев 14-дневен срок, официално да даде своите предложения? Когато хората се върнат от отпуска, положението ще стане нетърпимо. Толкова време мина, че БНБ можеше да знае и майчиното мляко на кредитополучателя на всеки един кредит и да знае дали той ще може да го върне или не. Това не се прави упорито! Възлага се на международни фирми, които тепърва влизат, които никога няма да дадат твърдо становище. Банката винаги ще пишат такива неща, че, видиш ли, там има документи, които не са изцяло комплектувани. БНБ трябваше да изпрати целия си надзор, ако трябва и целия си състав, да направят анализ и отдавна да са приключили със състоянието на банката.
Ангарски коментира, че в изявлението си Василев, който твърди, че има сценарий за ликвидиране на КТБ, не е предоставил доказателства за финансовата стабилност на банката. Той обаче не изключи да има и мисъл за ликвидирането на банката
Трудно ще бъде ликвидирана четвъртата по големина банка. Тя трябва насила да бъде държана затворена още, да не работи, да не се дават компетенции на синдициите, на квесторите, да не се работи. Очевидно натам отиват нещата, след като има бездействие. Ако някой искаше да я спасява, досега щеше да е направил там съвети, да организира,у да разглежда различни планове, възможности, а никой в БНБ не се занимава с това. Парите от КТБ не са изчезнали, те са оставили следи и е въпрос на желание тези следи да бъдат открити, допълни Ангарски.
 


Тагове: банки, БНБ, КТБ
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg