EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Американци емигрират в Австралия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Американци емигрират в Австралия

mail09:50 | 03.04.2012прегледи 481 коментарикоментари 0


Австралия се надява да привлече повече американски  водопроводчици, електротехници и строителни работници, които да  работят в процъфтяващия минен и газов сектор като се промени  начинът, по който се оценяват техните умения, предаде Асошиейтед прес. В момента американските квалифицирани работници могат с  месеци да чакат преди да им бъде издадено разрешително за работа и има опасност да бъдат отстранени, ако уменията им не покриват австралийските стандарти.
Според прогнози на австралийската служба за заетост  Австралия ще има нужда от 1,3 милиона допълнително работници  през идните пет години, включително 200 000 работници за  строителния сектор. Страната ще се нуждае и от около още 320 000 служители в  здравния сектор и социалното обслужване.
Австралия провежда в Индия и Европа семинари за имиграция,  за да привлече квалифицирани работници и сега за първи път ще се насочи към САЩ с изложение в Хюстън, Тексас, на 19 и 20 май.
Министърът на висшето образование, науката и научните  изследвания Крис Евънс и американският посланик в Австралия  Джефри Блейч представиха днес нова схема, която да помогне на  американските работници квалификациите им да бъдат признати  по-бързо в Австралия.
Макар приоритет на правителството да е обучението на  австралийци за работа в секторите на добива и строителството,  прогнозите сочат, че ще имаме нужда от чужденци за  най-натоварения период на дейност през идните три до пет  години," посочи Евънс, цитиран от Ройтерс. Австралия, която избегна рецесията след световната финансова криза, има затегнат пазар на труда, като безработицата е 5,2
процента, докато в САЩ е 8,3 процента на фона на  възстановяването на американската икономика от големия спад.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg