EUR 1.9558
USD 1.7453
CHF 1.8655
GBP 2.3302
CNY 2.7316
you tube
mobile version

Американският Colt става чешка собственост

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Американският Colt става чешка собственост

mail07:30 | 16.02.2021прегледи 546 коментарикоментари 0


Чешката оръжейна компания Сeskа zbrojovka Group SE придоби американската фирма за производство на огнестрелни оръжия Colt Holding Company LLC ("Колт"), включително канадското й подразделение, съобщи председателят на борда на директорите Лубомир Коваржик, предадоха Франс прес и ТАСС.

Нашето обединение е стратегически етап в развитието на двете компании, посочи Коваржик. Сливането е в пълно съответствие с нашата стратегия да станем световен лидер в производството на стрелково оръжие и ключов партньор на въоръжените сили. Гордеем се, че включихме в активите си и "Колт", който вече 175 години тясно си взаимодейства с армията на САЩ, предаде БТА. 

Чешката оръжейна компания става едноличен собственик на американската фирма. Цената, платена от новия собственик, е 220 милиона долара. Освен това, бившият собственик на "Колт" получава и над 1 милион акции от Сeskа zbrojovka Group.

Шефът на "Колт" Денис Вейо, нарече сделката "мощен съюз за двете марки и за нашите клиенти".

Чешката оръжейна компания, която през 2020 г. увеличи своята доходност с 10,2 процента, благодарение на присъствие на западните оръжейни пазари, разчита да укрепи позициите си в Америка. Очакват се поръчки от структурите за сигурност и от армията на САЩ.

Сeskа zbrojovka Group произвежда ловно и спортно оръжие марка CZ и всички видове стрелково оръжие за полицията и армията. Тя има предприятия в Чехия, Германия и САЩ, в които работят около 1650 души.

Основата през 1836 г. от легендарния изобретател и производител Самюъл Колт, "Колт" снабдява армиите на САЩ, Канада и редица други държави. Фирмата произвежда също спортни и ловни оръжия.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg