EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

"Американските" ТЕЦ проучват прекратяване на договорите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Американските" ТЕЦ проучват прекратяване на договорите

mail06:40 | 20.03.2018прегледи 6102 коментарикоментари 0


Двете американски централи от комплекса "Марица изток" са поискали три месеца, за да се запознаят с предложената от  Министерството на енергетиката методология за разваляне на дългосрочните им договори за изкупуване на ток. Изпълнителният директор на Българския енергиен холдинг Петьо Иванов обясни за БНР:

"Има методология, която е одобрена принципно от Европейската комисия. Инвестициите се оценяват на каква стойност са, доколко са изплатени, предоставени на двете централи. Те си правят собствените анализи, поискали са необходимо време, в което да анализират това и съответно очакваме обратна връзка от тях. Всичко зависи кога те ще са готови със собствения анализ и доколко са приемливи параметрите, които са им предоставени от нашите консултанти".

От своя страна заместник-министърът на енергетиката Жечо Станков заяви, че резултатът от разговорите с американските централи трябва да е приемлив за двете страни:

"Много е важно в добри партньорски отношения, каквито сме имали с колегите от американските централи, да се водят по един дипломатичен и икономически изгоден начин за двете страни тези преговори, за да бъде постигнат консенсус и за двете страни и естествено най-доброто за българските консуматори".

В момента двете американски централи от комплекса "Марица изток" произвеждат около 20 на сто от потреблението на ток в страната по данни на Централното диспечерско управление.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg