EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Американски компании отново отменят коледни празненства

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Американски компании отново отменят коледни празненства

mail10:04 | 09.12.2009прегледи 1388 коментарикоментари 0


Съединените щати може и да излизат от рецесията, но някои компании за втора поредна година отмениха коледните празненства, а други се хвалят, че ще се забавляват евтино, съобщава Reuters.
На фона на безработицата, която достигна 10 на сто и на заплахата от W-образна рецесия, компаниите се опитват да балансират между възнагражденията на служителите за преживяната тежка година и предотвратяването на критики, че организират твърде щедри празненства.
За няколко компании най-лесното решение е просто да отменят празнуването, което при част от тях се случва за втора поредна година.
Някои хотели и ресторанти печелят от пестеливото настроение, предлагайки на компаниите възможността на платят по-малко, като си разделят разходите за партито с няколко други предприятия.
Според анкета на световната агенция за професионална преквалификация Challenger Gray & Christmas само 62 на сто от компаниите са планирали коледни празненства спрямо 77 на сто през 2008 г. и 90 на сто през 2007 година. Една трета от компаниите пък посочват, че тази година разходите им ще са по-малки.
Според някои компании обаче е важно служителите да бъдат наградени.
"Не съм отменил коледното парти за персонала. Хората работиха здраво", посочва Брендън Макдоналд, главен изпълнителен директор на HSBC за Северна Америка.
"В края на деня трябва да поддържам 40 000 служители ангажирани, мотивирани и възнаградени. А те не получават милиони долари заплата", допълва Макдоналд. 



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg