EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Американска фирма купува руска петролна компания

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Американска фирма купува руска петролна компания

mail11:00 | 23.01.2015прегледи 925 коментарикоментари 0


Най-голямата в света компания за обслужване на фирми в петролния сектор, американската Schlumberger, придобива 45,65 процента от акциите на руската Eurasia Drilling Company -EDC за 1,7 милиарда долара, се посочва в съобщение на Schlumberger, цитирано от ТАСС.
Като част от споразумението руската компания ще делиства ценните си книжа. Освен това Schlumberger ще предостави заем на акционерите на руската фирма за изкупуване на акции от миноритарните собственици. След делистването Schlumberger,
чрез една или няколко дъщерни компании, ще придобие 45,65 процента от руската компания на цена 22 долара за акция. Общата стойност на придобития пакет е 1,7 милиарда долара.
Сделката трябва да приключи през първото тримесечие на 2015 година. След това Schlumberger има право да придобие останалите акции в продължение на пет години.
В съобщението се посочва, че сделката разширява дългосрочното стратегическо сътрудничество между двете компании, започнало през 2011 година.
Сделката бе обявена на фона на американските санкции, засягащи по-конкретно обслужването на петролния сектор в Русия. Санкциите предвиждат забрана за използване на американски технологии за дълбоководни сондажи и разработка на нетрадиционни находища.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg