EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

АМ „Тракия” готова до 2012 година?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

АМ „Тракия” готова до 2012 година?

mail10:42 | 22.01.2010прегледи 1151 коментарикоментари 0


Основен приоритет в работата на Агенция „Пътна инфраструктура” ще бъде завършване на строителството на автомагистрала „Тракия”, заяви пред агенция Фокус Божидар Йотов, председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура”.
„Вече изчистихме забавените процедури и стартирахме търга за изпълнител на строителството на ЛОТ2. Добрата новина е, че вече имаме оценка за въздействие на околната среда за този лот, изчистени са отчуждителните процедури на основното трасе” – каза той.
Предстои отварянето на ценовите оферти за избора на строител. „Виждате, че екипът по АМ „Тракия” работи почти денонощно и нашата работа вече има положителни резултати. В процес на подготовка е тръжната документация за строителството и строителен надзор и на другите два лота - ЛОТ 3 и ЛОТ 4. Смятаме, че ще успеем тръжната процедура за строителство на ЛОТ 3 да стартира още през следващия месец, а реалното строителство да започне още през юли тази година. По отношение на ЛОТ 4 – планираме тръжната процедура за избор на изпълнител да започне през март месец, а през август – и самото строителство. Цялата магистрала трябва да е готова през 2012 година,” каза Божидар Йотов.
Преди ден председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” заяви, че от турския изпълнител на магистрала "Люлин" - "Мапа Дженгиз" са предоставили график на дейността и се очаква до седмици да се подпише анекс, който ще задължи изпълнителя да спазва сроковете по строителството.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg