EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

АМ "Черно море" разчита на "Три морета"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

АМ "Черно море" разчита на "Три морета"

mail18:07 | 14.07.2021прегледи 689 коментарикоментари 0


Финансирането на магистрала "Черно море" по фонда "Три морета" е изключително важен проект за развитието на туризма. Това обяви д-р Полина Карастоянова, изпълнителен директор на Националния борд по туризъм (НБТ).
Свързването на магистралата между Бургас и Варна, и съответно с Румъния, и Турция може да привлече над 80 млн. туристи в България. Магистралата ще бъде пряко използвана за по-бързото придвижване на румънски, украински и турски туристи до българското Черноморие. Румъния е с население от над 20 млн. човека, Украйна - с над 44 млн., а Истанбул - с над 15 млн. души, се посочва в съобщението.
Отделно по нея могат да идват туристи с автомобили още от Молдова, Беларус и Русия, с което нейното значение нараства значително, обясни д-р Карастоянова. Според нея магистрала "Черно море" е важен международен проект за свързаност между Балтийско, Адриатическо и Черно море, каквато е целта на инициативата "Три морета". Тя е важна и за черноморското икономическо сътрудничество.
Проектът ще доведе до развитие на транспортната инфраструктура, икономически растеж и инвестиции. Той трябва да бъде приоритетен за българската държава в лицето на правителството и на президента Румен Радев, допълват от НБТ.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4163