EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

АМ Черно море да се финансира от ЧБТР

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

АМ Черно море да се финансира от ЧБТР

mail15:30 | 24.06.2014прегледи 815 коментарикоментари 0


Проектът за автомагистралата "Черно море" може да бъде финансиран от Черноморската банка за търговия и развитие, като важен трансграничен проект за региона. Това стана ясно по време на форума на банката в София. Черноморската банка финансира при много облекчени условия главно трасгранични и енергийни проекти, каза вицепремиерът Даниела Бобева. От учредяването си преди 15 години финансовата институция е одобрила 29 операции за България на обща стойност 265 милиона евро. В България са финансирани няколко сериозни проекта в областта на енергетиката и тежката индустрия, напомни Бобева:
КЦМ-Пловдив - един много хубав проект, който допринесе за оздравяване и преструктуриране на КЦМ, "Марица-изток", пак енергетиката.
Заместник-министърът на икономиката и енергетиката Красин Димитров представи пред участниците важни за региона транспортни проекти, за които може да се търси финансовата подкрепа на Черноморската банка. Сред тези проекти е и АМ „Черно море“, чрез която се предвижда да бъде укрепено почти цялото черноморско крайбрежие на България.
От изключително значение е създаване на устойчива инфраструктура в региона на българското Черноморие и свързването на нашите две пристанища с автомагистрален път. Проектът е технически реализуем, обоснован от икономическа гледна точка. Надявам се, че банките в Черноморския регион, както е Черноморската банка за търговия и развитие, Европейската банка за развитие и Световната банка ще проявят интерес към тоя проект./БНР


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg