EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

АМ "Тракия" е най-добра за е-мобили в България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

АМ "Тракия" е най-добра за е-мобили в България

mail17:07 | 11.08.2021прегледи 691 коментарикоментари 0


Най-голямата мрежа от зарядни станции за електромобили - Eldrive, инсталира своята шеста бързозарядна станция на автомагистрала Тракия. Станцията е на 273 км от магистралата в посока Бургас, и е с мощност 50 kW DC, което позволява зареждане на най-масовите модели електромобили за между 20 минути и час. Общо в мрежата има над 330 зарядни точки, от които половината са бързозарядни.

„Добавянето на тази станция в нашата мрежа беше ключово.” Коментира Стефан Спасов, изпълнителен директор на компанията. “Mрежата вече разполага с шест бързозарядни станции на самата магистрала Тракия, като всички те са разпределени на огледални двойки и в двете посоки – 73 км, 118 км и 273 км в посока Бургас и 86 км, 118 км и 276 км в посока София. Отделно имаме инсталирани бързозарядни станции на влизане и в София, и в Бургас, което превръща този маршрут в най-добре обезпечения от към зарядна инфраструктура в страната“, коментира още той.

Към момента съотношението на зарядни точки спрямо броя регистрирани електрически превозни средства в България е 5 към 1, което е равно на средното за Европа. Това е показател, че България стои много добре на картата за зарядна инфраструктура и в никакъв случай не може да се каже, че сме изоставащ пазар. Плановете за развитието на мрежата са за инсталиране на между 150 и 300 зарядни точки за следващата година.

Елдрайв Чарджинг ЕAД е компанията, която изгражда зарядна инфраструктура за електромобили под бранда Eldrive. Компанията е най-големият инсталатор и оператор на зарядна инфраструктура на територията на България и региона. Мрежата от публични станции е единствената с национално покритие и разполага с платформа, позволяваща информация в реално време за статуса на съответната зарядна станция. Към момента мрежата включва над 330 зарядни точки и предлага диверсифицирано портфолио от стандартни и бързозарядни станции.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg