EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

АМ "Струма" ще ускори икономиката на региона

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

АМ "Струма" ще ускори икономиката на региона

mail08:05 | 08.10.2017прегледи 11044 коментарикоментари 0


Според вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов развитието на икономиката и туризма в Югозападна България зависят малко или много от изграждането на автомагистрала /АМ/ "Струма". Това той заяви по време на обществен форум тази вечер в Симитли, посветен на перспективите за реализация на инвестиционни проекти в района, които са свързани и с изпълнението на този мащабен инфраструктурен проект. В него участваха също заместник-министри, народни представители. Сред участниците бяха и председателят на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов,  областният управител на Благоевград Бисер Михайлов, кметовете на общините Банско и Разлог Георги Икономов и Красимир Герчев, представители на Камарата на строителите, на различни институции и неправителствени организации, експерти.
   "Винаги съм бил свързан малко или много с Пиринска Македония и региона, коментира пред журналисти Красимир Каракачанов. Още в предизборната кампания съм поемал ангажименти към хората тук, че с всички средства  ще съдействаме за икономическото развитие на целия регион, за развитието на туризма, посочи той. И, честно казано, никога не съм разбирал защо черният щъркел, бялата лястовица или краставата жаба трябва да спират икономическото развитие на България. Явно е, че от подобни игрички се хранят определени хора, а може би обслужват и други икономически интереси."
   По думите на вицепремиера малко или много развитието на икономиката в целия регион, на туризма зависи от построяването на магистрала "Струма". Той подчерта също колко важно е да се приеме планът за развитие на Банско и изграждането на втора кабинкова въжена линия в курорта. "Това са все неща, от които ще печели целият регион, хората ще имат работа и младите хора няма да бягат навънка, отбеляза  Каракачанов. Това създава възможност за развитие не само на една община, а на всички околни, съседни общини. Така че тази среща е навременна", добави  той.
   Кметът на община Симитли Апостол Апостолов, под чиято егида бе организирана дискусията, заяви, че построяването на автомагистралата ще даде голям тласък за развитието на промишлеността, туризма и всички останали сфери на обществения живот в района. Според Апостолов основно общините ще се възползват от предимствата на магистралата. "За нашата община това ще бъде много важно, защото ще имаме четири пътни възела на нейната територия, хората ще могат да се придвижват много по-бързо и ефикасно", посочи той. Апостолов допълни, че ще може да се доразвитие и пилотният проект за търговско-промишления комплекс  в района на бившето военно поделение в Симитли, където вече работят девет предприятия и се строят още четири. В момента там са разкрити 400 работни места, с разширението те могат да достигнат 1500, каза Апостолов.БТА


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4144