EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

АМ "Струма" 73% готова & снимки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

АМ "Струма" 73% готова & снимки

mail06:25 | 25.08.2015прегледи 3367 коментарикоментари 0


/обновена/Чрез два пътни възела ще се осъществява връзката с пътя за Рилския манастир и лот 2 от АМ „Струма“. Това са п. в. „Кочериново“ и п. в. „Бобошево“. Агенция „Пътна инфраструктура“ прави това уточнение по повод появили се твърдения, че изграждащия се магистрален участък подминава пътя за манастира.

За осигуряване на връзка на населените места до трасето на участъка от Дупница до Благоевград е предвидено изграждането на 4 пътни възела. Това са:

п. в. „Дупница-юг“, който осигурява връзката с път II-62 Кюстендил – Дупница и достъпа на жителите на община Дупница, Кюстендил и Бобов дол до автомагистралата;
п. в. „Бобошево“ – връзка с път III-104 Бобошево – Четирци. Този пътен възел осигурява връзката на жителите на община Бобошево до трасето на лот 2;
п. в. „Кочериново“ – осигурява директната връзка с път III-107 за Рилския манастир и на жителите на общините Кочериново и Рила до трасето на АМ „Струма“;
п. в. „Благоевград“ – връзка с път III-106 Благоевград – ГКПП Станке Лисичково и на жителите на община Благоевград с магистралата. Това съоръжение ще служи и като етапна връзка с път Е-79 преди изграждането на лот 3 от АМ „Струма“.

Агенция „Пътна инфраструктура“ предвижда със средства от Европейския фонд за регионално развитие чрез ОПРР да бъдат рехабилитирани около 20 км от пътя за Рилския манастир. По този начин ще бъде подобрен достъпът на туристите до един от най-значимите културни паметници в България.

Междувременно, вчера министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова инспектира строителството на Лот 2 на АМ „Струма“ от Дупница до Благоевград. Тя увери, че до края на октомври ще бъде пуснато движението по отсечката. Към момента са изпълнени 73% от строителните дейностите по трасето.

Създадена е организация на работа, така че и в почивните дни на терен да има пълна мобилизация на хора и техника, които използват светлата част деня, за да изпълнят строителството в срок.

Официалното откриване на Лот 4 на автомагистралата - от Сандански до Кулата, ще се състои в началото на септември, съобщи министър Павлова. Към момента отсечката е в експлоатация, като по нея се извършват довършителни работи. /Източник и снимки: АПИ


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161