EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

АМ от Русе ще минава на 5 км от В.Търново

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

АМ от Русе ще минава на 5 км от В.Търново

mail10:06 | 01.12.2017прегледи 10507 коментарикоментари 0


Бъдещата магистрала Русе – Велико Търново ще преминава в непосредствена близост до Старата столица. Това стана ясно след обществено обсъждане в старопрестолния град, инициирано от Агенция „Пътна инфраструктура“. Тема на публичната среща бе докладът за оценката за въздействие върху околната среда на инвестиционното намерение, предвиждащо строителство на стратегическия инфраструктурен обект.

Три варианта бяха представени по време на обсъждането. Според тях трасето ще преминава западно от Велико Търново, на разстояние между 5 и 7 километра. По този начин магистралата ще бъде в непосредствена близост до града, но транзитният и най-вече тежкотоварният трафик ще бъде изведен в периферията.

В обществения дебат участваха заместник-кметът проф. Георги Камарашев, експерти от общинската администрация, кметове и жители от населени места в цялата община, представители на различни организации. Експертите от пътната агенция представиха пред тях набелязаните близо 80 мерки за ограничаване на въздействието върху околната среда при строителството на трасето. При изграждането няма да има рискове и трайни последици за околната среда, защитените територии и зони, почвата, животните, водите, археологията и пр., категорични бяха от АПИ.

Предвидени са съоръжения за шумоизолация, както и за преминаване на животни, отговориха експертите на въпроси, които кметове на населени места поставиха.

Според представителите на пътната агенция най-удачен за реализация е т.нар. „комбиниран вариант“ на трасето, предвиждащ дължината на магистралата от Русе до Велико Търново и изхода й от рамките на общината край Дебелец да е 133 километра. Според тях строителството на аутобана е задължително.

Източник и карта: Община Велико Търново


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg