EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Алибаба разделя бизнеса си

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Алибаба разделя бизнеса си

mail08:50 | 04.04.2023прегледи 530 коментарикоментари 0


Технологичната корпорация "Алибаба" (Alibaba) обяви, че ще раздели бизнеса си между шест компании, които ще могат да набират външно финансиране и да емитират свои акции на фондовата борса, предаде Си Ен Би Си.

Всяка бизнес група ще бъде управлявана от собствен борд на директорите и главен изпълнителен директор. Целта на плана е да бъдат увеличени приходите за акционерите в корпорацията и да бъде насърчена свободната конкуренция, се казва в съобщение на "Алибаба". Това е най-сериозната реорганизация в историята на китайския гигант в онлайн търговията.

Тя идва след няколко трудни години за компанията, която се сблъсква със забавен икономически ръст в Китай и с по-строги регулации, налагани от държавата. Поради това стойността на акциите на "Алибаба" спадна с милиарди долари.

Промяната в бизнес структурата на корпорацията ще й помогне да подобри резултатите си, отбелязва Си Ен Би Си. На фона на съобщението за реорганизацията на компанията, стойността на акциите й се повиши с над 9 на сто при извънборсовата търговия в САЩ, преди отварянето на Уолстрийт.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg