EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Албания очаква БГ бизнес проекти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Албания очаква БГ бизнес проекти

mail13:30 | 23.10.2012прегледи 507 коментарикоментари 0


"Обещавам пред представителите на бизнеса от България, че албанското правителство ще направи всичко възможно българските проекти да имат успех в Албания. Убеден съм, че сътрудничеството между нашите две страни има стабилна основа и съществува политическа воля да подкрепим това сътрудничество.”
С тези думи албанският премиер Сали Бериша приветства участниците в българо-албанския икономически форум. Форумът е в рамките на официалната визита на българския правителствен ръководител и водената от него делегация в Тирана.
Министър – председателят на Албания благодари лично на българския си колега за посещението и подчерта, че форумът е важен и ще даде възможност бизнесмените и предприемачите от София и Тирана да установят ползотворни и трайни контакти.
„Албания предлага за всеки инвеститор огромни възможности”, подчерта на форума Бериша и допълни, че страната му е богата на минерални залежи, злато и платина, както и залежи на нефт.
„Правителствата на нашите две държави са гарант за инвестициите и за развитието на бизнеса между България и Албания”, каза премиерът Бойко Борисов на форума.
Пред бизнеса българският правителствен ръководител изрази надежда, че албанската страна много скоро ще получи пътна карта за присъединяване към Европейския съюз. Това, по думите на Борисов, „ще принуди и нашите приятели и съседи да проявят активност и за присъединяването им към структурите НАТО и Евросъюза”.
За първите шест месеца на 2012 г. Албания заема 44-то място в българския износ и 56-то в българския внос. Според официалната албанска статистика в последните 2-3 години България заема 8-мо-9-то място по обем на албанския износ. По обем на вноса в Албания, България се нарежда на 11-то място по тонаж и на 15-то място по стойност на изнесената продукция./Пресцентър Министерски съвет
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg