EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Албания: Дронове сервират коктейли

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Албания: Дронове сервират коктейли

mail16:31 | 22.05.2017прегледи 1367 коментарикоментари 0


Дронове сервираха коктейли на плажа в Албена. Атракцията е част от втория национален дрон фест. За втори път любители и професионални пилоти на дронове се събраха в курортния комплекс, за да демонстрират своите умения.

От самото начало организаторите дадоха старт на пет игри за всички класове дронове, като подложиха на изпитания уменията на пилотите. Те показаха висш пилотаж при сервирането на коктейли с механичните птици./БНТ

“Хората обичат да летят, бързо, бавно и понеже не можем ние да сме постоянно във въздуха – това са нашите очи. Като цяло те са много интелигентни, много лесно се управляват. Които са правени сами са по-трудни за управление – там се изискват много повече умения, затова не ги прави всеки”, каза Светослав Петков, организатор на организатор на „Дрон фест 2017“.

Най-младият участник в надпреварата е 17-годишният Бисер Атанасов от Сливен, който миналата година завоюва второто място в генералното класиране.

„От 2 години общо взето любителски се занимавам и като цяло, когато ми остане време, уикендите – ходя, разпускам, защото някак си е много приятно да виждаш нещо направено от човека толкозлесно да си го управляваш във въздуха и то да ти отговаря на командите”, каза Бисер Атанасов, дрон ентусиаст.

Много от дроновете имат имена: от по-обичайното Комар, през характерните за домашните любимци Джиджи и Гошо, до екстравагантните Дядо Коледа и Кайзер Созе. Фестивалът продължава и утре, когато ще бъде отличено най-доброто отборно въздушно видео, заснето с дрон.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1012