EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ако харесвате продуктите на Bahlsen...

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ако харесвате продуктите на Bahlsen...

mail12:40 | 17.05.2019прегледи 689 коментарикоментари 0


Богатата млада наследничка на германската компания Бахлсен (Bahlsen), производителка на бисквити и сладкиши, предизвика остри дискусии след изказването си, в което омаловажи страданията на принудително работилите във фабриките й по време на нацизма, предаде АФП.

"Всичко това е станало преди моята епоха и ние сме плащали на принудително работещите като на германците, добре сме се отнасяли с тях", заяви Верена Бахлсен пред в. "Билд". "Бахлсен изобщо няма за какво да се упреква".

Тези изявления не останаха незабелязани в Германия, още повече през период, когато традиционната политика на разкаяние на страната пред жестокостите, извършени по време на Третия райх, е поставена под въпрос от крайната десница.

Една от германските организации, която иска да се запази паметта за работилите принудително по време на нацизма, разкритикува думите на 26-годишната наследничка на германската компания и я покани на изложбите, които тя организира.

Фамилия Бахлсен не е единствената, която показа значителна липса на познания. Въпросът с принудителния труд по време на нацизма продължава да бъде бяла страница в колективната памет, се допълва в съобщението на организацията. Компанията Бахлсен е създадена от прадядото на Верена в края на 19- век.

По време на Втората световна в нея са работели принудително близо 200 души основно от териториите, окупирани от нацистите, за да осигурява храна за германска армия на фронта.

Седмичникът "Шпигел" също критикува изявлението на наследничката, което доказва, че "историята напълно е забравена" от част от младото германско поколение, малко повече от 70 години след края на Втората световна война.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg