EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

АИКБ с предложения за бизнеса

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

АИКБ с предложения за бизнеса

mail08:40 | 28.03.2013прегледи 694 коментарикоментари 0


Бизнесът очаква да се запази макроикономическата стабилност в страната, както и да се намали административната тежест пред предприемачеството. Това подчерта на среща с икономическия министър Асен Василев председателят на управителния съвет на Асоциация на индустриалния капитал в България /АИКБ/ Васил Велев.

Намаляване и спазване на срока за възстановяване на данъчния кредит по Закона за данък върху добавената стойност, както и въвеждане на задължителна регистрация по ЗДДС на всички стопански субекти и гарантиране на ефективен контрол над дружества с монополно положение на пазара, произтичащо от държавна регулация, са част от другите предложения на ръководството на АИКБ.
АИКБ настоява монополните доставчици на обществени услуги да разкриват публично информацията от техните регистри, която да бъде наблюдавана от анализаторите. Бизнесът също така счита, че увеличението на минималната работна заплата днес води до обратен ефект, а именно – намаляване на заетостта и повишаване на безработицата. Беше обсъдено и разходването на средствата по Оперативна програма “Конкурентоспособност”, за които сега има пречка да бъдат усвоявани, поради неефективността и усложнената нормативна уредба на настоящите отворени процедури по програмата.
Като най-представителна на национално равнище организация на работодателите и член на Съвета за икономически растеж, АИКБ настоя да се поднови активно работата на Съвета с оглед на намиране на удачни както за предприемачите, така и за държавата решения в насока на преодоляване на проблемите и създаване на по-добра среда за правене на бизнес в България.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg