EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

АИКБ настоява за отмяна на санкциите към Русия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

АИКБ настоява за отмяна на санкциите към Русия

mail11:10 | 02.11.2016прегледи 876 коментарикоментари 0


Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ) категорично настоява санкциите между Европейския съюз и Русия да бъдат отменени, пише в становище на бизнес организацията.

АИКБ изхожда от становището, че възстановяването на нормалните икономически отношения между държавите от ЕС и Русия е от изключителен интерес за всички засегнати страни. Няма достоверна световна практика, която да доказва, че икономическите санкции могат да окажат реален ефект върху политическите процеси. Същевременно, не подлежи на съмнение факта, че от ограниченията силно страда бизнесът, а понесените сериозни икономически щети могат да окажат негативно въздействие в дългосрочен план.

Уверени сме, че продължаването на санкциите ще увеличи икономическите проблеми за всички засегнати страни. Няма още направена глобална оценка на вредите, но със сигурност загубите възлизат на милиарди евро, редица предприятия са застрашени от фалити, на риск от закриване са изложени милиони работни места. Икономиките на страните от ЕС се развиват с анемични темпове на растеж, далеч под потенциала си.

Като представители на реалния производствен сектор на българската икономика,  декларираме нашето желание политическите проблеми да се решават с политически, а не с икономически мерки. АИКБ е убедена, че разбирателството между представителите на бизнеса е възможно и в условията на световни политически противоречия. Настояваме гласът ни да бъде чут, защото зад нас стоят хиляди предприятия, за които понесените щети не се изразяват само в моментни икономически загуби, но и в създаването на предпоставки за дългосрочни проблеми. Унищожени са бизнес връзки между съседни държави, между естествени съконтрагенти. Загубени са пазари, прекъснати са партньорски взаимоотношения. Колкото по-дълго продължи политиката на взаимни санкции, толкова по-трудно ще бъде възстановяване на загубеното и наваксване на пропуснатото, заключава организацията.

 

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg