EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

АЗПБ и Булстрад подписаха меморандум

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

АЗПБ и Булстрад подписаха меморандум

mail11:26 | 24.07.2014прегледи 1098 коментарикоментари 0


Венцислав Върбанов, председател на АЗПБ и Румен Янчев, председател на УС и изпълнителен директор на ЗАД ”Булстрад Виена Иншурънс Груп” подписаха меморандум за съвместно сътрудничество, консултативна и методическа помощ от страна на застрахователната компания, основана на индивидуален подход към членовете на АЗПБ.
Меморандумът предлага индивидуален подход към земеделските производители, членове на асоциацията, нуждаещи се от селскостопански застраховки. Съгласно споразумението Булстрад ще счита всеки фермер, член на Асоциацията на земеделските производители в България за свой партньор, като му предлага разясняване на застрахователните продукти и методическа помощ при проблеми. Освен това меморандумът гарантира, че в случаите, когато клиентите на Булстрад, които са членове на АЗПБ, не могат да се разберат с експертите на компанията, техните проблеми ще бъдат разгледани от ръководството на Булстрад. В същото време застрахователната компания ще може да предлага продуктите си на всички мероприятия на АЗПБ.
„Подписването на споразумението е част от многогодишните усилия на асоциацията за облекчаване при застраховането на земеделска продукция”, каза Венцислав Върбанов. „За нас е много важно, че ще има обратна връзка между земеделските производители и застрахователите от Булстрад“, допълни той.
„Нашата асоциация отдавна работи за застраховането, включително имахме срещи с представители от САЩ, работещи в този сектор в Американското посолство, с цел да инициираме промяна в сферата на застраховка на доходите, по примера на САЩ. Също така инициирахме схема за застраховка на площи за плодове и зеленчуци, която беше свързана с финансовите механизми на ЕС, но и двете начинания не проработиха“, коментира Ивайло Тодоров. Според него това се е оказало много трудно, защото по-голямата част от земеделските производители са били в сивата или полусивата икономика, а това е пречка за застрахователните компании. „Ние като държава нямаме добра статистика в това отношение, много от служителите на МЗХ формално я водят, обаждайки се по телефона за справка, и това пречи на създаването на ясна бизнес история на земеделските производители, която да гарантира на застрахователите коректност от страна на техните клиенти”, допълни Тодоров.
„Близо 1,8 млн. ще изплати Булстрад за този сезон на земеделски производители в резултат на лошите атмосферни условия“, каза Румен Янчев. „Най-голямата щета, която ще изплатим през този сезон, е от порядъка на 600-700 хил. лв, но имаме и клиенти с по 1-2 дка, които са основно в секторите зеленчукопроизводство и тютюнопроизводство“, уточни Янчев.
Изпълнителният директор на Булстрад каза, че компанията е лидер на застрахователните продукти в страната, но не е водеща по отношение на земеделския сектор. Въпреки това те ще разширяват този сегмент от пазара, защото темата с щетите от климатичните проблеми ще става все по-актуална.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1053