EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Азербайджан може да захранва Набуко в началната фаза на проекта

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Азербайджан може да захранва Набуко в началната фаза на проекта

mail19:23 | 18.06.2009прегледи 512 коментарикоментари 0


Ресурсите на Азербайджан са достатъчни за захранването на газопровода Набуко в началната фаза, заяви днес азербайджанският министър на външните работи Елмар Мамедяров, цитиран от ИТАР-ТАСС. Изпълнението на проекта е свързано с много проблеми, коментира още той пред японския Институт по международни проблеми в Токио, където е на работнo посещение, предаде БТА, позовавайки се на ИТАР - ТАСС.
"Тъй като този проект включва не една държава, то ще е необходимо с всяка от участващите страни да се съгласуват таксите за транзит, митническите тарифи, условията за транспортиране на газа", посочи министърът.
Според Мамедяров е важно в Европейския съюз да бъде изработена единна позиция. Азербайджан трябва да продължи консултациите по изграждането на Набуко, за да определи подхода си към този проект, но за това ще е необходимо известно време.
"Набуко е само един от проектите и Баку не участва в него, но разглежда всички отправени предложения и проекти", добави Мамедяров.
"Когато става дума за мащабен проект като Набуко, трябва да се вземат предвид различни фактори, включително политически, но не бива да се оставя без внимание и крайно важният търговски аспект. Съществува още и сериозният въпрос за инвестициите и определянето на страните, които ще финансират строителството",
допълни министърът.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg