EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Административен съд временно върна лиценз на "Лукойл"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Административен съд временно върна лиценз на "Лукойл"

mail15:23 | 01.08.2011прегледи 1545 коментарикоментари 0


С определения от днес по две дела - № 6812/2011 и № 6813/2011 Административен съд София – град спря предварителното изпълнение на Решение № 527/22.07.2011 г. и Решение № 528/22.07.2011 г. на директора на Агенция "Митници", с които беше отнет лицензът на "Лукойл Нефтохим Бургас" АД, съобщиха от пресцентъра на съда.
Делата са образувани по жалба на Лукойл. Съдът е преценил, че са налице достатъчно доказателства, обуславящи извода, че предварителното изпълнение ще причини на жалбоподателя значителна или трудно поправима вреда по смисъла на чл. 166, ал. 2 АПК. Този извод съдът е направил, след като е съобразил обстоятелството, че жалбоподателят е лицензиран складодържател и по отношение на него е приложим режимът на отложено плащане на акциз.
Съобразил е също така и обстоятелството, че са сключени договори с "Холдинг БДЖ" ЕАД и "Столичен транспорт" ЕАД, по силата, на които жалбоподателят е доставчик на дизелово гориво. Представено е и писмо от "Бългериан Авиейшън Груп", видно, от което, не съществуват алтернативни източници за доставка на авиационни горива. Определенията подлежат на обжалване пред ВАС в 7-дневен срок от съобщаването им на страните. Делата ще бъдат разгледани по същество от Административен съд София – град на 31.08.2011 от 9.00 часа.
 Производството на съда е двуинстанционно. Те не могат да работят като данъчен склад, заяви директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов по БНР по повод днешното решение на Административен съд – София. Решението на Софийски административен съд по никакъв начин не променя ситуацията за рафинерията.”Няма да я пуснем. Каквото е било положението й вчера, ще бъде и днес”, категоричен е шефът на Агенция ”Митници”, цитиран от агенция Блиц.

"Не искам да коментирам решението на съда, защото все пак сме страна в този спор. Сигурен съм в себе си, че сме изрядни. Нека да се произнесе и втора инстанция и тогава ще коментираме. Само ще кажа, че това решение не поражда нови правни последици. Искам и да уточня, че то не влиза в сила докато не се произнесе втора инстанция”, поясни Танов. От Агенция “Митници” са категорични, че няма да променят позицията си.”Ще приложим закона до край”, закани се Танов.

Решенията на съда не се коментират, а се обжалват. Това е официалната лаконична позиция на Министерство на икономиката и енергетиката /МИЕТ/, оповестена по повод решението на Софийския административен съд, който върна временно лицензите на "Лукойл".


Тагове: съд, лиценз
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg