EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Адвокати, фармацевти и превозвачи стачкуват в Гърция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Адвокати, фармацевти и превозвачи стачкуват в Гърция

mail10:30 | 19.01.2011прегледи 735 коментарикоментари 0


Тридневни стачки от днес започват служителите в градския транспорт, лекарите, адвокатите и фармацевтите в Гърция в знак на протест срещу два законопроекта на правителството за преструктурирания и рестрикции, съобщават гръцките медии.
Работещите в обществения транспорт стачкуват от няколко седмици, тъй като диалогът им с министерството на инфраструктурата за предлаганите от кабинета промени в трудовите отношения в отрасъла все още е в ход и неговият изход е неизвестен.
Днес няма да се движат автобусите в Атина от 11 до 15,30 ч. и тролеите от 11 до 15 ч. Останалите видове транспорт ще работят нормално.
Стачни действия за днес и утре са обявили и работещите в железопътната компания ОСЕ и в електрическата железница. През тези дни няма да се движат никакви влакове на железопътния оператор Треносе, както и автобуси от Патра до Киато. Анулирани са дестинации на международни влакове, като пътниците им ще се превозват с автобуси.
От днес до петък аптеките в цяла Гърция ще бъдат затворени, тъй като стачки започват и фармацевтите, които протестират срещу законопроект на правителството за либерализиране на професията им.
Към тях ще се присъединят и адвокатите, които също са обявили тридневни протести. Те също са недоволни от този законопроект, който предвижда орязване на доходите им.
Утре на улиците излизат и лекарите в южната ни съседка.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg