EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

"Адвент Уотър" придобива "Девин" АД

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Адвент Уотър" придобива "Девин" АД

mail16:19 | 11.11.2009прегледи 1903 коментарикоментари 0


Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/ разреши концентрация между предприятия чрез придобиване на пряк самостоятелен контрол от "Адвент Уотър" върху "Девин" АД и индиректен върху неговите дъщерни предприятия. Това съобщи
пресцентърът на комисията. КЗК е постановила незабавно изпълнение на решението.
"Адвент Уотър" е частно дружество с ограничена отговорност, учредено съгласно законите на Люксембург. Дружеството е дъщерно на "Адвент интернешънъл корпорейшън", САЩ, което участва на българския пазар чрез "Хан Аспарух" АД, Исперих - производител на керамични фаянсови и подови плочки.
"Девин" АД упражнява контрол върху "Девин Роял" ЕАД, Елин Пелин, и "Атлантик Дивайн" ЕАД, Девин, които от своя страна не притежават акции или дялове в други дружества.
Освен бутилирани минерални и изворни води, "Девин" предлага на пазара газирана безалкохолна напитка, овкусена вода, спортна напитка и дистрибутира напитки. Чрез сделката "Адвент Уотър" предвижда да развие и разшири продуктовия асортимент на
придобиваните дружества в секторите на бутилираните води и безалкохолните напитки, да развие нови продукти и да подобри съществуващите, да оптимизира производствените разходи.
Пазарният анализ показва, че след приключването на сделката дяловете на участниците няма да се променят, от което следва, че концентрацията няма да окаже съществено отражение върху пазарите, на които е активно придобиваното предприятие "Девин".
Комисията смята, че концентрацията няма да доведе до промяна в структурата на засегнатите от сделката пазари, нито ще създаде предпоставки за настъпването на неблагоприятни последици за участниците на тях.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg