EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Адвент иска останалите акции на Девин на цена 3.5 лв.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Адвент иска останалите акции на Девин на цена 3.5 лв.

mail15:36 | 06.01.2010прегледи 1824 коментарикоментари 0


Комисията за финансов надзор (КФН) не издава окончателна забрана за търгово предложение, отправено от Адвент Уотър (Люксембург) С.А. р.л. за закупуване чрез инвестиционен посредник Елана Трейдинг АД, гр. София на акции на Девин АД , гр. Девин от останалите акционери на дружеството.

Коригираната цена от търговия предложител е 3.50 лева, добавят от КФН.

Съобщението беше коригирано малко след като беше публикувано, като първоначалното съобщение гласеше, че цената е 3 лв. и КФН е одобрила търговото предложение.

Международният фонд за управление на дялови инвестиции, Адвент Интернешънъл, обяви в началото на декември, че е подал търгово предложение в КФН за закупуване на приблизително 9.9% от акциите на Девин АД. Делът на миноритарните акционери, за който се отнася търговото, е в размер на 1 771 239 акции.

Търговото предложение е подадено съвместно от Адвент и директорите на Девин, притежаващи общо 90.1% от капитала на Девин АД. След покупка Адвент притежава приблизително 83.4%, а директорите - 6.7%.

Адвент Интернешънъл инвестира в Централна Европа чрез местни фондове и офиси от 1994 г. Фирмата е финансирала и съдействала на голям брой компании в сектора за храни и напитки по целия свят, за да постигнат успешен растеж, включително Брюъри Холдингс в Румъния, Стар Фудс в Полша, Уно в Турция и Графиня в Аржентина.

Освен бутилирани минерални и изворни води, Девин АД предлага на пазара също газираната безалкохолна напитка Everdrink, овкусената вода Devin Fresh, спортната напитка Fitness и дистрибутира напитките Ред Бул и Гранини.

Адвент Уотър предвижда да развие и разшири продуктовия микс на Девин АД в секторите на бутилираните води и безалкохолните напитки, както и да развие нови продукти и да подобри съществуващите и да оптимизира производствените разходи.

Днес акциите на Девин АД се разменят по 3.253 лв. за брой, което прави пазарна капитализация на компанията от 58 200 418 лв.

 

Източник: Infostock.bg


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg