EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Агрия Груп Холдинг продаде хлебозавода си

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Агрия Груп Холдинг продаде хлебозавода си

mail14:30 | 17.09.2010прегледи 2598 коментарикоментари 0


„Агрия Груп Холдинг"АД продаде притежавания от него мажоритарен пакет от дялове /363 080 броя дяла на стойност 10 лв. всеки/, съставляващи 99.20% от капитала на една от дъщерите си компании „Хлебозавод Корн"ООД за сумата от 6 500 000 лева, съобщава компанията.
Купувач по сделката е "Йорк Скай"ЕООД, компания от Търговище. Сделката не попада в приложното поле на чл.114, ал.1 от ЗППЦК, тъй като такъв тип сделка съгласно предмета на дейност на „Агрия Груп Холдинг"АД, в съответствие с разпоредбата на чл.114, ал.8 от ЗППЦК е в рамките на обичайната търговска дейност, представляваща съвкупността от действия и сделки, извършвани от дружеството в рамките на предмета му на дейност.
Със средствата от продажбата се предвижда да бъде обезпечено реализирането на част от инвестиционната програма на холдинга. Продажбата на притежаваните от дружеството дялове от капитала на „Хлебозавод Корн"ООД е продиктувана от увеличаващия се потенциал за развитие на дейността на компанията в направления производство на зърнени култури, експорт на зърно и производство на възобновяеми енергийни източници, като ефекта от този потенциал би могъл да бъде засилен чрез приоритетно насочване на усилията дружествата от холдинговата група в посочените направления.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg