EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Аграрната политика на ЕС след 2014 г.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Аграрната политика на ЕС след 2014 г.

mail15:30 | 01.07.2013прегледи 499 коментарикоментари 0


По-голям акцент върху защитата на природата, допълнителни средства за младите селскостопански производители и по-малко бюрократични изисквания – това са основните елементи от предварителното споразумение за бъдещето на Общата селскостопанска политика на ЕС, сключено на 26 юни след три месеца интензивни преговори между представители на Европейския парламент, Съвета и Комисията. Текстът все още предстои да получи одобрение на пленарно заседание на ЕП.
Председателят на комисията по земеделие и ръководител на преговорния екип на ЕП Паоло Де Кастро (С&Д, Италия) заяви на пресконференция: „Постигнатото политическо споразумение е победа както за селскостопанските производители в ЕС, така и за потребителите. Това е първият път, когато Парламентът участва в реформирането на аграрната политика на ЕС като равноправен законодател, и ние доказахме, че сме напълно способни да се справим със задачата. Ние успяхме да подобрим предложенията и да отстоим гледната точка на Парламента“.
Окончателното споразумение по проекта за реформа, което следва да включи въпроси като налагането на таван на плащанията към големите производители и решение за разпределението на средствата, е обвързано с постигането на съгласие между институциите по отношение на бюджетната рамка на ЕС за периода 2014-2020 г. На 27 юни Комисията, Парламентът и ирландското председателство на Съвета достигнаха споразумение и по тази тема. То също предстои да бъде разгледано и гласувано в пленарна зала.
zoom_sss


Тагове: земеделие, ОСП
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg