EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Агнета & ярета - 6 лв./кг

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Агнета & ярета - 6 лв./кг

mail18:40 | 29.03.2017прегледи 5617 коментарикоментари 0


Шест лева за килограм живо тегло е цената на агнетата и яретата на животинския пазар в Благоевград, чието предлагане и търсене все още не е много голямо, но се очаква да нарасне с наближаването на Великден. Това разказаха пред репортер на БТА животновъди, които в днешния пазарен ден предлагаха стоката си на традиционния пазар, недалеч от благоевградския квартал "Струмско" и пътя за село Покровник.
Цената на яретата след Великден ще падне веднага, коментира един от тях, който има стопанство в близкото село Падеш. Според него повече за празника се купуват ярета. Наблюденията му сочат, че агнетата, както и миналата година, не се търсят толкова. Като причина отбелязва, че те се раждат през януари и за три месеца теглото им нараства доста и стига до 25-30 кг. "Не можеш да го задържиш да не расте, даваш му зоб, ярма, храним ги с люцерна, обясни животновъдът. Като стане на 20 дни агнето, и почва да си се храни. И полека-лека стане на три месеца и си отрасне", допълни той. Според него има всякакви хора - някои могат да ти предложат тримесечно агне и с тегло 15 кг, но, по думите му, то е мършаво, т. е. доста слабичко. Човекът от Падеш не може да каже каква е разликата между агнешкото и ярешкото месо, предлагано в магазините, и месото на отгледаните в домашното стопанство животни.
На пазара днес като че ли повече вървеше търговията с прасета. По-малките, с тегло 20-25 кг се предлагаха на цена 3 лв. за килограм живо тегло. Стопани, отгледали кокошки, петли, пилета, зайци също очакваха купувачи. Домашни яйца се предлагаха по 20 или 25 стотинки за бройката.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 987