EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Агенция "Митници" :"Лукойл" неизправен

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Агенция "Митници" :"Лукойл" неизправен

mail16:05 | 26.04.2013прегледи 752 коментарикоментари 0


Приключила е проверката на митническите служители в данъчен склад "Продуктопроводи - продуктопровод от "Лукойл Нефтохим Бургас" АД до Пласментно-снабдителна база Илиенци със свързаните с него бази Карнобат, Стара Загора, Пловдив, Ветрен, Ихтиман и Илиенци" на лицензирания складодържател "Лукойл България" ЕООД за степента на готовност за привеждане в съответствие с
изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове (ЗАДС) и на Наредба номер 3. Това съобщиха от Агенция "Митници" /АМ/.
Категорично е било потвърдено, че поставените уреди не са преминали метрологичен контрол, както и че те не предават информация към системите на Агенция "Митници". Отново са установени тръбни отклонения, даващи възможност за заобикаляне на сензорите.
От Агенция "Митници" днес писмено припомниха на лицензирания складодържател "Лукойл България" ЕООД, че съгласно чл. 38 от Закона за измерванията проверките на средствата за измерване се извършват от Българския институт по метрология или от лица, оправомощени от председателя на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. Констатираната липса на метрологични знаци и пломби за метрологична проверка в данъчния склад възпрепятства процедуратапо одобряване на точките за контрол и оценката за съответствие на средствата за измерване и контрол с изискванията на ЗАДС и Наредба 3.

За резултатите от проверката Агенция "Митници" е информирала "Лукойл България" ЕООД и министъра на финансите. Агенция "Митници" настоява лицензираният складодържател "Лукойл България" ЕООД да предприеме мерки за привеждане на данъчния склад в съответствие с изискванията на закона. От митническата администрация са поканили представители на "Лукойл България" ЕООД, за да ги информират за констатираните несъответствия. От агенцията очакват "Лукойл България" ЕООД да ги информира в какви срокове могат да отстранят констатираните несъответствия, за да бъде приет съвместен график за проверки. Новите искания за суспендиране на митата са публикувани на страницата на Агенция "Митници", посочват от митническата администрация.

 


Тагове: митници, Лукойл
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1053