EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Автономни маршрутки в Берлин

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Автономни маршрутки в Берлин

mail12:33 | 04.04.2018прегледи 3963 коментарикоментари 0


Електрически бусове, дело на Navya и EasyMile, вече навъртат тестови километри в кампуса на един от берлинските университети, като возят пациенти на университетската клиника Шарите, служители и посетители.

Проектът е тестов, пътуванията са безплатни, а финансирането идва от Федералното министерство на околната среда, което е отделило 4,1 милиона евро за тези изпитания.

Маршрутките събират до 11 човека и развиват скорост до 12 км/ч. В първата част на проекта е предвидено, че на шофьорското място ще има водач, който да се намесва в управлението, ако това е необходимо. Ако обаче изпитанията вървят гладко, то от пролетта на следващата година електрическите бусове ще станат напълно автономни и ще изпълняват курсове сами.

От министерството, финансиращо проекта заявиха, че фаталният инцидент на автономен тестов автомобил на Uber в Щатите, няма да спре програмата, тъй като това е бъдещето. Все пак, оттам уточниха, че в Германия изпитанията на автономни автомобили протичат при най-високи мерки за безопасност, като първоначално тестовете са на закрити терени, като този в Берлин и при ниска скорост.

Източник и снимка: Автоклуб


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg