EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Австрия: €1 млрд. за градове и общини

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Австрия: €1 млрд. за градове и общини

mail13:09 | 16.11.2022прегледи 557 коментарикоментари 0


Правителството на Австрия ще отпусне за австрийските градове и общини 1 милиард евро. С тази сума ще бъде посрещнато увеличаването на разходите през 2023 и 2024 година. Половината от средствата ще бъдат за финансиране на мерки, опазващи климата, например за възобновяема енергия, а другата половина е определена за комунални инвестиции.

Илюстрация на колко голям натиск са подложени австрийските общини от поскъпването на енергоносителите и инфлацията, е съобщението, че според градската сметна палата Грац, вторият по големина град в Австрия, е застрашен от фалит.

Това не е първата подобна правителствена мярка през последните години. Трите помощни пакета, отпускани досега на общините, са на стойност 3,8  милиарда евро. 

Вицеканцлерът Вернер Коглер подчерта положителното въздействие на инвестициите върху регионалното развитие, опазването на работните места и местните предприятия. С 5 процента от сумата ще бъдат подпомогнати организациите с идеална цел, които също са притиснати от растящите енергийни разходи. "Така се гарантира съществуването на местните дружества и клубове“, заяви вицеканцлерът./БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg