EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Австрия търси квалифицирани работници

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Австрия търси квалифицирани работници

mail08:10 | 02.05.2011прегледи 852 коментарикоментари 0


Австрия прие поправки в имиграционното си законодателство, с които се опитва да привлече квалифицирани работници и да ограничи достъпа на бежанци, съобщава ДПА. Австрийският парламент гласува замяна на действащите сега общи квоти за високо квалифицирани работници от страни извън Европейския съюз с гъвкави квоти, които могат да бъдат променяни според промените в търсенето на различни професии.
Новите правила затрудняват имиграцията, тъй като изискват от потенциалните имигранти да имат основни познания по немски език преди да влязат в страната.
Приетите промени включват и по-строги разпоредби в закона за бежанците. Новите правила задължават хората, търсещи убежище, да останат в приемни центрове за период до седем дни и намаляват от 18 на 16 години възрастта на задържаните имигранти, които подлежат на екстрадиране.
На 1 май изтичат ограниченията за достъп до австрийския и германския трудов пазар на работници от осем източноевропейски страни - Полша, Чехия, Словакия, Унгария, Словения, Латвия, Литва и Естония, които се присъединиха към ЕС на 1 май 2004  година. Старите страни членки въведоха различни ограничения на трудовите си пазари за гражданите на тези страни. С времето много от ограниченията бяха премахнати, като само Германия и Австрия ги запазиха до последния възможен момент - навършването  на 7 години от приемането на страните в Евросъюза. Съвпадението между отпадането на ограниченията за достъп до трудовия пазар и промените в имиграционното законодателство е случайно, но показва "твърдия курс" срещу имиграция, който австрийското правителство следва през последните години, отбелязва ДПА.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg