EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Австрийци разпродават златото си

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Австрийци разпродават златото си

mail09:00 | 15.08.2011прегледи 662 коментарикоментари 0


Австрийците масово продават златни и сребърни изделия с надеждата да извлекат печалба на фона на рекордно високите цени на златото и среброто, съобщава ИТАР-ТАСС. Продава се всичко - накити, кюлчета, монети, прибори за хранене, златни коронки. Приливът от клиенти, желаещи да се възползват от случая и да разменят благородния метал срещу пари кеш, е с около 6-7 пъти над предкризисното равнище от 2008 година.
Според статистическите данни през центровете за изкупуване на благородни метали в Австрия преминават 600-700 души дневно. Мнозина от клиентите са приятно изненадани от сумата, която получават за своите ценности - един грам 14-каратово злато се изкупува за 19 евро, което означава, че изкупната цена на 1 грам
чисто злато е 34 евро. На частни лица се изплаща цялата сума без да се налагат комисиони, а от промишлените предприятия, които предават за претопяване различни изделия, съдържащи благородни метали, се удържа специална такса.
Не е известно какви количества злато преминават през пунктовете за изкупуване за един ден или за една година, но годишният оборот на сектора се равнява на около 400 млн. евро, уточнява ИТАР-ТАСС.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg