EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Австрийски метод строи тунела "Железница"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Австрийски метод строи тунела "Железница"

mail10:02 | 29.12.2019прегледи 1341 коментарикоментари 0


Министър-председателят Бойко Борисов инспектира изграждането на най-дългия пътен тунел у нас - тунел "Железница" на автомагистрала "Струма", съобщиха от правителствения пресцентър.
"Уникално съоръжение, всеки 100 метра се отвоюват в планината, по осем метра на ден тунел се прави", отбеляза премиерът. Той добави, че българите години наред ще използват изграденото. "Огромни строежи и хиляди българи работят на тях", отбеляза още министър-председателят, като изтъкна инфраструктурните проекти, по които се работи в страната.
Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, който също участва в инспекцията, отбеляза, че тунелът "Железница" ще бъде изграден по нов австрийски тунелен метод, по който вече са построени обекти в Европа. Целият участък е с обща дължина 2,28 км и включва обслужващ тунелен път при южния портал на тунела. Крайният срок за приключването му е 2022 г., а инвестицията възлиза на 222,4 млн. лв.
Към момента за лявата тръба на тунела е изпълнен пробив и първична облицовка на 113,10 м от общия метраж на тръбата. За дясната тръба е изпълнен пробив и първична облицовка на 101,10 м от общия метраж на тръбата.
Трасето преди тунела в посока София-Кулата е с дължина 720 м и включва също обслужващ тунелен път при северния портал на съоръжението и мост с обща дължина 515 м дясно платно и 565 м ляво платно. В участъка след тунел "Железница" към момента се разчистват площите в рамките на сервитута на пътя. Ще се изградят селскостопански подлез, подпорна и укрепителна стена и отводнителни съоръжения. Ще бъдат реконструирани и ще се изградят инженерни мрежи, аварийна връзка на лявото платно с път I-1 и др., се казва в съобщението.
Премиерът Бойко Борисов инспектира и моста на АМ "Струма" край Дупница, който беше увреден от пожара през лятото. Съоръжението вече е изцяло ремонтирано, се посочва в съобщението от пресслужбата на правителството.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4143