EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Австралия с рекордно производство на пшеница

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Австралия с рекордно производство на пшеница

mail16:40 | 07.12.2022прегледи 837 коментарикоментари 0


Очаква се Австралия да има рекордно производство на пшеница през текущата финансова година, въпреки въздействието на мащабните наводнения в източния регион на страната, съобщи Ройтерс, цитирайки официални източници.

Общото производство на зимни култури в цялата страна се прогнозира да достигне 62 милиона тона, второто най-високо в историята, според доклад на Федералното австралийско бюро за икономика на селското стопанство и ресурсите (ABARES).

"Докато пролетният дъжд повлия на производството, добивите и качеството в определени части на страната, някои щати се радват на най-добрите си зимни култури в историята", заяви директорът на ABARES Джаред Грийнвил в изявление.

Производството на пшеница, основната зърнена култура в страната, се очаква да достигне 36,6 милиона тона през 12-те месеца до 30 юни 2023 г., което е 1 процент увеличение спрямо предишния рекорд, поставен миналата година, се казва в доклада.

Производството на ечемик трябва да достигне 13,4 милиона тона, четвъртата най-голяма реколта в историята, като рапицата се очаква да достигне рекордните 7,3 милиона тона.

Източният регион на Австралия претърпя вълна от наводнения тази година, засегнали домове и земеделски земи, поради рядкото многогодишно метеорологично явление Ла Нина, което носи повече дъждове.

Очаква се засаждането на летни култури да намалее с 9 процента в резултат на наводненията, се казва в доклада, което ще се отрази особено на културите памук и ориз.

 

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg