EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Австралийската „Ламприер” инвестира в Сливен

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Австралийската „Ламприер” инвестира в Сливен

mail13:15 | 24.10.2013прегледи 1253 коментарикоментари 0


Предложение за инвестиция, свързана с развитието на семейния им бизнес в България, представиха пред кмета на община Сливен Ерик Дюран и Филип Шабер, представители на австралийската фирма за вълна „Ламприер”. Срещата им е по инициатива на Едоардо Миролио, собственик на текстилното предприятие „Миролио” и почетен гражданин на Сливен.
Предприемачите предвиждат да инсталират свои машини в Сливен до април 2014 г., като в началото на 2015 г. да започне производството. Първоначалните намерения са да осигурят между 100 и 120 работни места. При втори етап на производство готовността е за още 150 работници.
Австралийската фирма за вълна „Ламприер” е със 150-годишна история. Тя има две фабрики в Индия и Китай, доставчик е от Австралия на „Миролио” и ще ползват базата на предприятието в Сливен. По думите на управителя Ерик Дюран фирмата ще доставя мериносова вълна от Австралия и от Южна Африка, която ще преработват тук и крайният продукт ще се продава в България, а по-късно ще се изнася и в ЕС. По думите на Дюран намеренията на бизнеса им са дългосрочно свързани с региона.
Кметът на Сливен отбеляза, че основната цел на общината е да се създават нови работни места.

„Лемприер" е доставчик на вълна от 1857 година. В момента компанията се управлява от 5-то поколение от фамилията Лемприер, Уилям Лемприер, който е изпълнителен директор. "Лемприер" продължава да се фокусира върху развитието на бизнеса си на световните пазари. От 2000 г. компанията започва да развива своята глобална стратегия. "Лемприер" има предприятия в Аржентина, САЩ и Южна Африка Нова Заландия, Индия. Днес, австралийската фирма е сред първите 10 износители на австралийска вълна в света. Източник: www.sliven.bg.

 


 


Тагове: Сливен, фирма
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg