EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Аврен спечели проект за 3,7 млн. лв.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Аврен спечели проект за 3,7 млн. лв.

mail20:12 | 20.06.2010прегледи 1876 коментарикоментари 0


Община Аврен спечели проект на стойност 3,7 милиона лева за облагородяване на градската среда и пътищата, съобщи кметът на общината Красимир Тодоров, цитиран от БТА. По думите му проектът се финансира от оперативната програма "Регионално развитие". Освен това общината е спечелила проект и за залесяване на непродуктивни площи на стойност 320 000 лева.
Кметът посочи, че до месец-два ще започне изграждането на третия етап на водопровода "Камчийски пясъци". По думите му той трябва да бъде завършен за пет месеца, а средствата за строежа му са 7,5 милиона лева.
С изграждането на водопровода цялата община ще ползва вода с дебит 600 литра в секунда - в момента той е 22 литра в секунда.
Заради масивите с череши на територията на общината има проявен интерес от холандски инвеститор за изграждането на предприятие за преработка на плодовете и подготовката им за износ, каза още кметът. Инвеститорът има желание да му бъде предоставен терен от пет декара за такова предприятие, а бъдещата продукция ще се изнася за Холандия.
Заводът за спагети, чиято първа копка бе направена преди повече от пет години, трябва да бъде готов до края на тази година според официалното писмо от корейския инвеститор, което пристигна в общината, добави кметът.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg