EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Авионовини: Wizz Air, Turkish Airlines, EasyJet

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Авионовини: Wizz Air, Turkish Airlines, EasyJet

mail13:35 | 12.04.2018прегледи 3911 коментарикоментари 0


Нискотарифният превозвач Wizz Air обяви, че след проведен търг е сключил ново споразумение с компанията GEVEN. Новината дойде по време на най-голямото изложение за самолетен интериор Aircraft Interiors Expo 2018. Авиокомпанията ще закупи най-новия и иновативен модел седалки на GEVEN – модела Essenza, за да оборудва 110 самолета  Airbus A321neo, чиито доставки ще стартират през януари 2019 г. и ще продължат за период на оптимизация от пет години.

На база на актуалния ценоразпис, стойността на новата сделка възлиза на около 44 милиона евро, като на Wizz Air са предоставени известни отстъпки. Новото споразумение ще допринесе за осигуряване на по-голям комфорт за всички пътници и ще окаже положително въздействие върху операциите на авиокомпанията. Нискотегловните седалки ще допринесат за по-ниска консумация на гориво, което ще понижи екологичния отпечатък и оперативни разходи на авиокомпанията.

Моделът седалки Essenza е в модерен италиански стил. Новият модел ще позволява по-лесен достъп за пътниците с увеличено колянно пространство с 25%. Седалките в автентичния кобалтово-син цвят ще бъдат покрити с ергономична кожа и ще имат изключително тънки облегалки. Освен естетически издържани, седалките ще са и еднакво функционални, като благодарение на удобната възглавница на седалката и по-ниски джобове, пътниците ще се радват на още по-голям комфорт на борда на чисто новите самолети.

Turkish Airlines бе отличена като една от най-добрите авиокомпании в три категории на тазгодишните награди за избор на пътниците на TripAdvisors – Travelers’ Choice Awards – за „Голяма авиокомпания – Европа“, „Бизнес клас обслужване – Европа“ и „Икономична класа – Европа“. Победителите бяха избрани и наградени от TripAdvisor на база на броя и тона на рецензиите и рейтинга, които са получили през последната една година.

Нискотарифният превозвач EasyJet заяви във вторник, че проявява нов интерес към Alitalia и желае да участва в нейното преструктуриране като част от консорциум, съобщава агенция MarketWatch.

Лондонската авиокомпания обяви, че съдържанието на предложението е обект на поверителност и добави, че все още не е сигурна, че би участвала в една бъдеща сделка по придобиването на италианските авиолинии.

EasyJet посочи, че нейното предложение е в съответствие със съществуващата стратегия за бъдещето на Alitalia. Нискотарифната компания вече предложи оферта за части от превозвача под италиански флаг през октомври 2017-а година.

Последната придобивка на EasyJet беше осъществена в края на предходната година, когато компанията закупи част от операциите на Air Berlin, касаещи берлинското летище "Тегел".

 


Тагове: Turkish Airlines, Wizz Air
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3886