EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Авариите в страната намаляват

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Авариите в страната намаляват

mail16:00 | 08.02.2012прегледи 353 коментарикоментари 0


Сериозните повреди в електрозахранването, настъпили вчера в областите Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Кърджали, Хасково, Сливен и Смолян са в основната си част отстранени и схемата е нормализирана, като дейностите за пълното отстраняване на авариите в трудносдотъпните населени места се финализират. Към 12:00 ч. на 08.02.2012 г. обстановката в тези седем области е следната:

В област Смолян броят на селата, които са без електричество, е сведен до шест от първоначално 39 предишния ден. Подобрява се и ситуацията в област Хасково. В момента там има общо 21 малки селища без електрозахранване, предимно в района на Свиленград като самият град няма сериозни проблеми със захранването. Продължава работата и за пълното нормализиране на електроснабдяването в тежко засегнатите от наводнения населени места – гр. Харманли, с. Бисер и част от гр. Свиленград, където възстановителните действия протичат съгласувано с Областния кризисен щаб.
Вследствие на продължаващите и днес, тежки зимни условия нови аварии с електроснабдяването възникнаха за населени места основно в области Ямбол и Бургас, като в големите населени места електрозахранването е нормално. Работата е изключително затруднена от силния вятър на много места. От днес е усложнена и обстановката в област Бургас където също от днес сутринта 41 селища, предимно в труднодостъпни райони, цялостно или частично са с нарушено електроснабдяване поради скъсани или обледени електропроводи.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg