EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

£96,6 млн. глоба за Goldman Sachs

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

£96,6 млн. глоба за Goldman Sachs

mail18:05 | 27.10.2020прегледи 570 коментарикоментари 0


Службата за контрол на финансовото поведение (FCA) и Службата за пруденциален надзор (PRA) на Обединеното кралство решиха да глобят банката Goldman Sachs International с £96,6 млн. заради участието на американската кредитна институция в скандала с държавния инвестиционен фонд на Малайзия - 1Malaysia Development Bhd, известен още като 1MDB.

По-рано тази година Goldman Sachs постигна споразумение с малайзийските власти за $3,9 млрд., за да уреди скандала около действията на банката по отношение на инвестиционния фонд.

Междувременно стана ясно, че банката Goldman Sachs е постигнала споразумение и с Министерството на правосъдието на САЩ да плати $2,9 млрд., след като се призна за виновна относно своята роля в  в корупционния скандал с 1MDB в Малайзия.

Самата кредитна институция обяви, че ще поиска да бъдат върнати $174 млн. заплати и бонуси, изплатени на настоящи и бивши ръководители в компанията по време на корупционния скандал. Компанията заяви, че това ще засегне главния изпълнителен директор Дейвид Соломон, както и неговия предшественик Лойд Бланкфайн и банкерите, пряко замесени в скандала.

Goldman Sachs също така разкри, че във връзка със скандала с фонда 1MDB ще трябва да изплати общо около $5,1 млрд. 


Тагове: Goldman Sachs, глоба
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg